arrow_leftarrow_righticon_playicon_searchicon_twitterhouses_bluehouses_greenhouses_red

Renovatie

Van januari 2018 tot en met het voorjaar van 2019 vindt in de Kolpingbuurt grootschalig onderhoud plaats, in combinatie met nieuwbouw en een metamorfose van de openbare ruimte. In oktober/november ronden we de renovatie van de bestaande 127 huurwoningen af. Daarmee komt voor bewoners grotendeels een einde aan een vaak stressvolle en (in)spannende periode.

Renovatie
WM 180516 Renovatie 10

Klik hier voor meer foto’s van de renovatie.

Meer comfort voor dezelfde huurprijs

De 127 renovatiewoningen hebben naast een modernere look meer comfort gekregen. Keukens, badkamers, sanitair en ventilatie zijn vernieuwd, vloeren en plafonds geïsoleerd, brandveiligheid en inbraakveiligheid verbeterd. Door de plaatsing van zonnepanelen kunnen bewoners bovendien besparen op hun energielasten. Het woonoppervlak van de woningen is hetzelfde gebleven, net als de huurprijs. Huidige bewoners hoeven voor de verbeteringen aan hun woning niet méér te betalen.

Een hele toer

De renovatie van zo veel woningen op een wel heel kleine oppervlakte bleek een hele toer. Bewoners moesten twee keer verhuizen en kwamen vaak terug in een nog niet helemaal goed afgewerkte woning, mede veroorzaakt door een strakke planning. In goed overleg met de mensen van Talis en aannemer Hendriks Bouw en Ontwikkeling is gezocht naar praktische oplossingen, waarin bewoners zich zo goed mogelijk konden vinden.

Nieuwbouw, ruimte en groen

De komende tijd gaan sloop en nieuwbouw in volle gang verder. Ook krijgt de Kolpingbuurt meer ruimte en groen. Zo komen er zes vernieuwde pleintjes met elk een eigen sfeer en wordt extra plaats gecreëerd voor bomen en planten. Kolpingbewoners gaan dus nog tot de zomer van 2019 goed merken dat er gewerkt wordt in hun buurt.

Meer lezen?

Onder het kopje ‘Verhalen’ lees je hoe bewoners en andere nauw betrokkenen het grote vernieuwen van de Kolpingbuurt ervaren. Ben je benieuwd naar inhoud en achtergrond van het renovatieproject? Klik dan op ‘Download brochure’.