arrow_leftarrow_righticon_playicon_searchicon_twitterhouses_bluehouses_greenhouses_red

Waarom dit project

De woningen en de wijk voldoen niet meer aan de wensen van deze tijd. De woningen zijn klein, verouderd en aan onderhoud toe. Er is weinig ruimte en weinig groen in de wijk en er is behoefte aan meer verschillende type woningen, bijvoorbeeld voor grotere gezinnen, alleenstaanden of voor ouderen. Daarom is een plan gemaakt om de buurt te vernieuwen met behoud van de eigen uitstraling.

De woningen in de Kolping zijn nu ruim 65 jaar oud. Renovatie is nodig om ook de komende jaren prettig te kunnen blijven wonen. De 127 renovatiewoningen worden niet alleen opgeknapt, ze krijgen ook meer comfort. Ze worden veiliger en energiezuiniger. Door betere isolatie en zonnepanelen kunnen bewoners besparen op hun energielasten. Wij voeren alle renovatiewerkzaamheden uit zonder huurverhoging, behalve dan de normale jaarlijkse huurverhoging. Daarnaast kunnen bewoners uit verschillende opties kiezen.

De woonblokken in de buurt staan nu dicht op elkaar. Door de sloop van 115 woningen maken we ruimte voor gezellige pleintjes en voor nieuwbouw. Er komen nieuwe woningen die een goede aanvulling zijn in de buurt: eengezinswoningen, appartementen, woon-werkwoningen en levensloopwoningen. De nieuwe woningen zijn familie van de bestaande Kolping, met een frisse nieuwe uitstraling.