arrow_leftarrow_righticon_playicon_searchicon_twitterhouses_bluehouses_greenhouses_red

Van kleuterschool naar buurtcentrum

De Inloop
WM 180611 Inloop 01 RGB

Het overheidsbesluit in 1956 om kleuteronderwijs te subsidiëren, was goed nieuws voor woningbouwvereniging Kolping (de voor-loper van Talis, red.) die graag een kleuterschool in de Kolpingbuurt wilde realiseren. De school werd gebouwd op Kolpingstraat 2A, uiterst rechts in de hoek. Bij de start op 1 oktober 1956, bevolkten 104 (!) kleuters twee klassen. In juni 1985 sloot de school haar deuren. Samen met de bewoners knapte de woningbouwvereniging het pand op om er in september 1986 buurthuis De Doorloop te openen. Onder het toeziend oog van vrijwilligers konden buurtbewoners hier kaarten, tafeltennissen, naar de disco, carnaval vieren en spontaan feesten. Toen wijkcentrum De Klokketoren in 1995 een A-status kreeg, liet de gemeente De Doorloop sluiten om de ruimte te verhuren aan een werkorganisatie. Maar niet voor lang. Door de komst van een nieuw wijkplan keerde het buurtcentrum terug, maar nu onder de naam De Inloop. Tijdens de huidige ‘Kolpingvernieuwing’ krijgt De Inloop door de herinrichting van de omgeving sowieso een centralere ligging. De wens is er het ook op te knappen.