arrow_leftarrow_righticon_playicon_searchicon_twitterhouses_bluehouses_greenhouses_red

Gezellig eindfeest

Vrijdag 6 september vierden we het eindfeest van de hele vernieuwing van de Kolpingbuurt. Samen met bewoners, aannemer Hendriks Bouw & Ontwikkeling, gemeente Nijmegen, provincie Gelderland en vele andere betrokkenen.

WM 190909 Kolping 47

Van 16.00 tot 20.00 uur was er muziek, gaven we rondleidingen, waren er toespraken en een openingshandeling, en natuurlijk lekker eten en drinken. Ook bedankten de bewoners onze wijkbeheerder Bert en wijkadviseur Elly die afscheid nemen van de buurt na jarenlange inzet. En natuurlijk waren er kinderactiviteiten, zoals een springkussen, zeepbellenworkshop en een rapworkshop.

Bekijk alle foto’ van het eindfeest.

Bekijk het korte filmpje dat tijdens het eindfeest gemaakt is.

De hele buurt is vernieuwd

De woningen en de buurt voldeden niet meer aan de wensen van deze tijd. De woningen waren klein, verouderd en aan onderhoud toe. Er was weinig ruimte in de buurt en er was behoefte aan meer verschillende type woningen, bijvoorbeeld voor grotere gezinnen, alleenstaanden en voor ouderen. En dat hebben we aangepakt. Begin 2018 is met de renovatie, sloop en nieuwbouw van 242 woningen gestart. Ook de openbare ruimte is meteen aangepakt: er kwam meer ruimte, meer groen en zes nieuwe pleintjes. En dat alles met behoud van de eigen uitstraling van de buurt. Deze zomer waren we klaar. Het enige dat nog rest, is het planten van bomen en struiken die pas in september/oktober de grond in kunnen.

Filmpje van de veranderingen

Stichting Nijmegen Blijft in beeld heeft de hele vernieuwing gevolgd (voor het archief van Nijmegen). Hiervan is een compilatie gemaakt. Bekijk het filmpje (14 minuten) hier.

Buurtplattegrond

Wil je een keer rustig door de Kolpingbuurt lopen en lezen en zien wat er zoal is aangepakt? Neem dan de speciale buurtplattegrond mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuws